Waarop letten bij het kopen van een boxspring?

Veel mensen slapen op een boxspring, maar wat zijn de belangrijkste onderdelen van een boxspring en waar moet je op letten wanneer je een nieuwe boxspring wilt kopen? In deze blog willen we daar antwoord op geven. Laten we starten met de belangrijkste onderdelen, dat zijn kort samengevat:

  1. De box voor voldoende vering
  2. Het matras voor de juiste ondersteuning
  3. De topper voor een optimaal comfort
  4. Last but not least: het uiterlijk van de boxspring

Om een goede keuze te kunnen maken is het goed om jezelf de volgende vragen te gaan stellen voordat je een boxspring gaat kopen:

  • Wat vind ik lekker liggen / een stevige of juist zachte boxspring?
  • Heb ik het snel warm of koud?
  • Hoeveel ondersteuning heb ik nodig / wat is mijn gewicht?
  • Heb ik allergieën of andere klachten waar ik rekening mee moet houden?
  • Wil ik een elektrisch verstelbare boxspring of volstaat een vlakke uitvoering?
  • Wat is mijn budget?

Wanneer je het antwoord op bovenstaande vragen weet kunnen we bepalen hoe de opbouw van jouw ideale boxspring moet zijn.

1. De box:

Er zijn veel verschillen in de kwaliteit en opbouw van onze collectie. De goedkoopste optie is een harde box met eventueel een polyether comfort laag. Geveerde boxen zijn er in 2 varianten, met Pocket veren of de goedkopere variant Bonell veren.

Ga je voor het allerbeste? Dan is het goed om te kiezen voor een box met Pocket vering. Liever de goedkoopste optie? Kies dan voor een harde box eventueel afgedekt met een laag Polyether comfort schuim. Wanneer je gaat voor een combinatie van allebei raden we aan om te kiezen voor Bonell vering.

2. Het matras:

Bij het kiezen van een matras is het belangrijk om te kijken naar het gewicht en de persoonlijke voorkeur van degene die het matras gaat beslapen. Weeg je minder dan 80KG dan wordt het aangeraden een zacht tot medium matras te kiezen. Weeg je meer dan 80KG dan wordt het aangeraden een medium tot stevig matras te kiezen.

3. De topper:

Een topper geeft extra comfort en hoeft door de ondersteuning van het juiste matras eronder zelf geen ondersteuning te geven. De 3 meest gebruikte materialen in een topper zijn: koudschuim (HR), Visco (traagschuim) en latex.

Koudschuim is extra geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren tijdens hun slaap. Visco (traagschuim) is een aanrader voor mensen die houden van een zacht bed waar je letterlijk in weg kan zinken. Latex is gemaakt van ademend en veerkrachtig materiaal wat zacht aanvoelt en zich aan jouw lichaamsvorm en gewicht aanpast. Er wordt minder druk uitgeoefend op de schouders, rug en heupen.

De keuze voor een topper wordt bepaald door jouw persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen zie je de kwaliteit van een topper terug in de dikte. Een dikkere topper biedt meer comfort dan een dunne.

4. De uitstraling:

Welke stof past het beste in de slaapkamer en welk type hoofdbord vindt je mooi? Kies je voor een vlakke of een boxspringset die elektrisch verstelbaar is? Welke maat heb je nodig? Kies je voor een 1-persoons boxspring of ga je voor een 2-persoons? Bij een boxspring voor 2 personen kun kiezen uit verschillende Boxspring maten: 160×200 of 180×200 zelfs groter is mogelijk.

We hopen dat je zo een goed beeld hebt gekregen over de mogelijkheden en de punten waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe boxspring. Wil je meer informatie dan nodigen we je van harte uit in onze showroom om je te laten adviseren door een van onze slaapexperts. Zij helpen graag om de juiste keuze te maken.