Pronto Wonen Woonthema’s voorjaar

De lente is begonnen en dus is het tijd om je interieur klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Het is even omschakelen maar door de voorjaarskleuren in huis te halen en te zorgen voor veel lichtinval creëer je een frisse boost. Haal buiten een beetje naar binnen met mooie planten en accessoires. Op zoek naar inspiratie? In deze blog zetten wij de nieuwe voorjaarsthema’s van Pronto Wonen voor je op een rijtje!

Botanic Lodge

Met de woonstijl ‘Botanic Lodge’ halen we de kleuren uit de natuur naar binnen. Deze trend zagen we al in 2019; door veel groen en planten naar binnen te halen. In 2021 zien we nu veel terracotta-kleuren gecombineerd met een zachte peach-kleur en diverse tinten groen en naturel. Heel herkenbaar voor Botanic Lodge is het blad- of plantenprint op veel woonaccessoires. Centraal bij deze woonstijl zijn vazen en potten van terracotta gevuld met planten, grassen en droogbloemen. Samen zorgen zij voor een levendig geheel en geven dat natuurlijke gevoel in huis. Uiteraard ontbreken natuurlijke materialen zoals: hout, glas, riet en beton niet.

Living Green

Het is weer voorjaar! De naam ‘Living Green’ zegt het al: groen, groen en nog eens groen. Buiten begint alles weer te bloeien en groen te worden. Dit gevoel brengen we naar binnen. In dit woonthema zien we veel tinten groen gecombineerd met diverse naturel- en wittinten. Living Green is een frisse woonstijl met veel planten, droogbloemen, pluimen, palmbladeren en takken als eye-catchers. Natuurlijke materialen zoals rotan, riet en bamboe krijgen bij deze trend een heel nieuw leven. Hadden we nu maar die stoeltjes en kastjes van onze opa’s en oma’s bewaard… 😉 Rotan, webbing, riet en bamboe; het is weer helemaal hip!

Natural Blue

Blauw is de kleur die past in heel veel verschillende interieurstijlen, zoals: eigentijds landelijk, stoer, sober, vintage, modern, scandinavisch en ga zo maar door! Bij ‘Natural Blue’ worden afgezwakte blauwtinten gecombineerd met natuurlijke kleuren zoals: zand, beton, leem, hout en wit. Een lichte blauwtint gecombineerd met naturel tinten geeft dat fijne strandgevoel in je interieur. Weer een stukje buiten naar binnen dus! Linnen plaids en sierkussens passen hier goed bij, maar we zien ook juist kussens van een grof geweven stof of van riet. Droogbloemen, pluimen en materialen zoals riet en rotan passen ook uitstekend binnen deze woonstijl.

Sparkling Summer

Deze woonstijl zorgt voor het zonnetje in huis en geeft dat echte zomerse gevoel. Veel frisse kleuren zoals verschillende geel- en okertinten gecombineerd met naturel, bruin en wit. We zien mooi keramiek, grote glazen accessoires, grote rotan manden en rieten vazen gevuld met droogbloemen, pluimen en heel veel vrolijke (kunst)bloemen. Vooral etnische prints op riet en sierkussens maken ‘Sparkling Summer’. Maar ook wandborden van diverse materialen passen uitstekend. Zolang het maar het heerlijke, warme en vooral vrolijke zomerse gevoel geeft.