Kies de beste relaxstoel en ga voor maatwerk

Al bijna 35 jaar dé relaxspecialist in relaxfauteuils en sta-op stoelen. Keuze uit diverse mooie stoffen en lederen relaxstoelen die 100% op maat worden gemaakt. Hoe kies je uit het grote aanbod nou de perfecte relaxstoel? Als eerste natuurlijk, welke vind je mooi? Daarna komen er nog een aantal belangrijke zaken waar uit gekozen dient te worden, door deze tips kan je je daar vast op voorbereiden.

Stap 1: Kies je uitvoering

Een goede relaxstoel kan worden uitgevoerd met een handmatig verstelbare functie, met 2 motoren of zelfs als sta-op stoel. Dit verschilt per model dus laat je hier goed over informeren.

De relaxfauteuil die je kiest moet niet alleen bij je passen qua fysiek. Het moet ook een stoel zijn die past qua design. En wordt dat een moderne, klassieke, design, slanke of vorstelijk groot fauteuil? Bedenk naar wat voor soort fauteuil je op zoek bent. Het is ook goed om te weten wanneer je je stoel veel gaat gebruiken. Wil je comfortabel zitten of moet je er ook een dutje in kunnen doen? Zijn er speciale wensen waar rekening mee gehouden moet worden zoals snel vermoeide voeten? Welke functies van de stoel ben je van plan vaak te gebruiken?

Stap 2: Kies je maat

Een relaxstoel is vaak leverbaar in diverse afmetingen. Zo zijn er relaxfauteuils vanaf maat XS (extra klein) tot en met maar XL (extra groot) leverbaar. Om de beste maat uit te kiezen is het van belang de stoel te proberen.

Zithoogte, zitdiepte, rug- en armleuninghoogte zijn belangrijk voor een goede zithouding en zijn allemaal afhankelijk van je lichaamslengte. Ook lichaamsgewicht en –bouw zijn aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Het is van belang dat de stoel goed bij jouw lichaam past. Je voeten moeten plat op de grond kunnen staan als je in de stoel zit. De zitting mag niet te lang zijn, om te voorkomen dat het in je knieholte gaat knellen. En de stoel mag ook niet te hoog zijn, anders kun je kramp of slapende benen krijgen. Samen met onze adviseurs bepaal je wat het beste voor je is.

Stap 3: Kies je stof of leder

Om de stoel helemaal naar wens samen te stellen is het van belang om een goede keuze te maken uit de diverse stof of ledersoorten. Stof is vaak goedkoper en kan, mits het geïmpregneerd wordt, makkelijk worden schoongehouden. Leer heeft als voordeel dat het natuurlijker oogt en gladder is waardoor het makkelijk in onderhoud is. Houd er rekening mee dat natuurlijk leder meer onderhoud nodig heeft dan een bewerkte ledersoort zoals het Toledo leder.

Stap 4: Kies je extra comfort

Na het samenstellen van de fauteuil is het tijd om de extra opties te selecteren. Zo is er keuze uit diverse onderstellen van hout en van metaal. Ook is het mogelijk om een accu in de fauteuil te laten monteren om het netsnoer te verbergen. De USB-aansluiting maakt het eenvoudig om e-readers, tablets of telefoons op te laden. Daarnaast kunnen sommige modellen zelfs worden uitgevoerd met verwarming- of massagefunctie. Kortom de beste relaxstoel stel je helemaal zelf samen bij Weber Woonwereld. Wij gaan je helpen!