Hoofdkussen: welke past bij mij?

Een goed hoofdkussen draagt bij aan een fijne nachtrust én aan je gezondheid. Iedereen is anders en daarom zijn er ook verschillende slaapgewoonten. Logisch dus, dat er niet zoiets bestaat als een ‘onze size fits all’ kussen. Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat bij jouw behoefte past. Let hierbij op je slaaphouding, want deze bepaalt voor een groot deel welk type hoofdkussen voor jou geschikt is. Dit betekent dat niet ieder kussen dat voor jou prettig ligt, ook geschikt is voor bijvoorbeeld je partner. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben wij daarom per ‘type slaper’ onze beste hoofdkussens geselecteerd. Zo zit je altijd goed 💤

Onze beste kussens voor zijslapers

Als zijslaper komt de grootste druk tijdens het slapen op je schouders te liggen, bij een goed kussen voor een zijslaper ligt daarom de nadruk op ondersteuning en ontspanning van de nekspieren. Dit is vaak een stevig en dik kussen met een hoogte afgestemd op de breedte van je schouders, zodat je wervelkolom in een rechte lijn ligt en optimaal ondersteund wordt.

Onze beste kussens voor rugslapers

Rugligging en zijligging zijn de beste slaapposities voor je lichaam, in deze posities blijven je nek- en rugwervels namelijk op één lijn. Een rugslaper moet er dus op letten dat het hoofd niet lager of hoger dan het lichaam komt te liggen. Daardoor kun je het beste een lager of zachter type kussen kiezen. Dit is echter ook afhankelijk van de hardheid van je matras.

Onze beste hoofdkussens voor buikslapers

Wanneer je op je buik slaapt, dan staat je nek onder druk, hierbij staan je nek- en rugwervels scheef ten opzichte van elkaar. Een goed kussen voor buikslapers is daarom zacht, laag en soepel. Met een te hoog of te stevig kussen neemt je nek en hoofd een onnatuurlijke houding aan. In ons assortiment zijn de Energy Pillow I en II (hier kun je naar eigen wens vulling uithalen) en de Pillow You Fuchsia en Roze het meest geschikt voor buikslapers.