Het kopen van een keuken aan huis tijdens de lockdownperiode

Tijdens de tweede coronagolf, toen de winkelstraten halfleeg waren en de wegen bezaaid met bestelbussen, heeft de familie Gerrits uit Zwolle in februari 2021 die uitdagende stap durven zetten. De lockdownperiode weerhield ze er niet van om op zoek te gaan naar hun ideale superkeuken.

Door de aanbouw die de familie Gerrits heeft laten doen, ontstond er een grote hoeveelheid aan ruimte op de benedenverdieping van hun huis in Zwolle. In de vrijgekomen ruimte, zagen ze het potentieel voor een ruime en stijlvolle woonkeuken.

De samenstelling van de keuken Elias-Carbon is grotendeels gebaseerd op een 3D-tekening. De basis van de 3D-tekening bood steun, maar bracht ook onzekerheid met zich mee. Het was een spannend proces waarin veel beslissingen werden gemaakt op basis van online informatie.

Kelly van der Straten, verkoopadviseur bij Superkeukens Zwolle, kwam echter langs bij de familie Gerrits en adviseerde ze op weg naar het stijlvolle resultaat waarvan ze gedroomd hadden. Toen het plaatje compleet was, kwam het monteren aan bod. Het monteren werd uitgevoerd door Martijn Kiel, werkzaam voor Superkeukens Zwolle én Elburg.

“Toen de keuken klaar was, had ik het gevoel in de 3D-tekening te staan.” Zegt Roy Gerrits met trots. De muur in perkamentkleur geeft de keuken een zachte warme gloed, die ook nog eens versterkt wordt door de sfeervolle spotjes boven het oud-eiken werkblad. “We hadden wel getwijfeld of we een witte muur wilde hebben, maar ik ben heel blij dat we voor perkament hebben gekozen.” Zo licht hij zijn keuze toe.

Naast de kokend-water kraan én de geïntegreerde afzuiging, bevat het kookeiland twee stopcontacten met afscherming. Dit vindt hij erg fijn om te hebben in verband met zijn jonge kinderen.

Uiteindelijk is de familie Gerrits de trotse eigenaar geworden van een echte superkeuken. Hij gaf tot slot aan: “We zijn héél tevreden met de service van Superkeukens Zwolle, van begin tot eind.”