Donkere winterdagen; sfeer in huis met verlichting!

De dagen zijn korter, reden genoeg om aandacht te besteden aan de verlichting in je huis. Vaak wordt het belang van goede verlichting in huis onderschat. Maar juist verlichting is een van de belangrijkste sfeermakers in je huis. In deze blog nemen we je mee in de wereld van verlichting.

De juiste basis

Één van de belangrijkste punten bij goede verlichting in je huis is de basisverlichting. Basisverlichting zorgt er voor dat er algemeen licht is in de ruimte. Hiervoor gebruik je een lamp die naar alle kanten licht kan verspreiden of een lamp die naar het plafond straalt. Hiermee zorg je voor een rustige basisverlichting. Tip! Het is handig om je basisverlichting te kunnen dimmen, hierdoor bepaal je zelf de sfeer.

Vloerlamp Twine

Vloerlamp Twine van Label51 geeft de basisverlichting die je kunt gebruiken. Door het prachtige open frame verspreidt het licht zich gelijkmatig door de ruimte. Een functionele eyecatcher kun je Twine wel noemen!

Hanglamp Timber

Hanglamp Timber uit de Label51 collectie geeft met zijn vijf lichtpunten veel licht in de ruimte waardoor deze lamp perfect te gebruiken is als basisverlichting.

Lichtpuntjes in je huis

Naast de basisverlichting kun je gaan voor accentverlichting. Accentverlichting gebruik je vooral praktisch. Helder licht om bij te werken of een mooi schilderij uitlichten doe je met accentverlichting. Het is belangrijk dat je accentverlichting op gaat in je basisverlichting. Voorbeelden van accentverlichting zijn een spot, leeslamp of schemerlamp met een niet-lichtdoorlatende kap.

Hanglamp Duisburg

Hanglamp Duisburg van LABEL51 is een enorm grote, robuuste lamp, uitgevoerd in de kleur zwart, geïnspireerd op de ouderwetse fabriekslamp. Deze lamp is perfect om te gebruiken als accentverlichting boven je tafel.

Wandlamp Pien

De Pien wandlamp van WOOOD Exclusive is een mooie toevoeging aan de wand. De kap met zwarte buitenkant en brass kleurige binnenkant kan in verschillende standen worden geplaatst, dit geeft een speels effect aan de lamp. En is perfect voor verschillende soorten verlichting.

Sfeerverlichting maakt het af

Naast de eerder genoemde soorten verlichting is de sfeerverlichting zeker net zo belangrijk. Een decoratieve en mooie tafel- of vloerlamp brengt meteen de juiste sfeer om heerlijk te ontspannen. Als je hierbij kiest voor een lichtbron die niet teveel licht geeft brengt dat meteen de juiste sfeer. Zorg ervoor dat je bij je sfeerverlichting rekening houdt met je persoonlijke woonstijl. Hiermee wordt je verlichting één met de ruimte.

Tafellamp Tuk Tuk

Tafellamp Tuk Tuk van Label51 is perfect in een moderne of industriële inrichting. Hij geeft licht, maar is vooral heel erg leuk om te zien.

Hanglamp Adelaide & hanglamp Kace

Deze speelse, charmante hanglampen komen uit de collectie van het Nederlandse merk WOOOD Exclusive. Het speelse effect van deze hanglampen wordt versterkt door de verschillende patronen in de kap. Dankzij het opengewerkte touw verspreiden deze lampen een diffuus en sfeervol licht.

Naast de toppers die in deze blog zijn uitgelicht is er natuurlijk nog veel meer verlichting te bewonderen in de webshop van Weber Woonwereld. Klik hier voor een overzicht van alle verlichting die direct uit voorraad leverbaar is (en wat dus een zeer korte levertijd heeft).