De mooiste stoelen bij een zwarte tafel

Er zijn zoveel soorten stoelen, dat je keuzeblind wordt als je in de winkel staat. En welke kleur past er nou het beste bij een zwarte tafel? Tijd dus om alle soorten eetkamerstoelen eens op een rijtje te zetten en voor eens en altijd je favoriet te bepalen.

Lichte eetkamerstoelen

Ze stralen rust en charme uit en zijn altijd goed, of je nu kiest voor hout, stof of kunststof. En ook als je beslist om een andere vloer te nemen of de kleur op de muur te veranderen, kunnen eetkamerstoelen met een lichte kleur gewoon blijven staan. Alleen maar voordelen dus.

Warme kleuren

Denk bij warme kleuren aan bijvoorbeeld bruin, koper, bordeaux, goud en geel. Deze kleuren kan je vervolgens laten terugkomen in de muur of accessoires.

Velvet stoelen

Fluweel is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit maakt het extra leuk om velvet eetkamerstoelen uit te zoeken. Nog een voordeel: fluweel geeft een warme uitstraling aan de eethoek en composteert de zwarte kleur van de tafel weer.

Leren/lederlook stoelen

Bij leren stoelen denk je misschien aan stoere exemplaren in bruin of zwart, maar er zijn veel meer kleuren mogelijk. Een leren stoel past in ieder interieur, omdat je kunt kiezen voor een model met houten poot of juist met een metalen onderstel.