De keukentrends voor 2022

Toe aan een nieuwe keuken? Perfecte timing, want deze keukentrends voor 2022 smaken absoluut naar meer.

Messing en metallic look:

Messing is een eyecatcher die de keuken een vleug glamour geeft. Het materiaal zie je niet alleen terug in kranen, spoelbakken en grepen, ook keukenkasten en fronten worden steeds vaker uitgevoerd in een messing of metallic look. Heb je een greeploze keuken? Ga dan bijvoorbeeld voor een greep lijst in een metaal tint.

Marmer:

Je kan er niet genoeg van hebben: marmer in huis. De keuken krijgt een luxe uitstraling met een werkblad of achterwand van marmer. Een marmeren uitstraling kan je creëren met verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan keramiek, composiet of kunststof. En omdat marmer een natuurlijk product is, past het vrijwel in elke woonstijl. Ook met mooie marmeren accessoires kun je je huis een finishing touch geven, van snijplanken en taartplateaus tot zeepbakjes en pompjes.

De hoogte in:

Hoge keukenkasten en een dun werkblad zorgen voor een strak en minimalistisch design. Nog een groot voordeel is dat met zo’n hoge kastenwand elke vierkante centimeter van de ruimte benut wordt. Daarnaast zorgen hoge kasten voor een efficiënte inrichting voor de keuken denk bijvoorbeeld aan een oven en koelkast op ooghoogte. En door de hoeveelheid opbergruimte die hoge kasten bieden, heb je geen rondslingerende spullen in de keuken.

Achterwanden:

Een achterwand is niet alleen belangrijk omdat hij de keuken een mooie uitstraling geeft, er is ook nog een praktisch doel dat meetelt. Elke thuis kok maakt wel eens een spetter op de muur. Daarom is het belangrijk dat de achterwand goed afwasbaar is. Ben je van plan om de wand te schilderen? Ga dan voor afwasbare verf. Bij materialen als tegels of glas is het gemakkelijk, want deze zijn van zichzelf eenvoudig schoon te houden.

Diverse donkertinten:

Donkere keukens zijn populairder dan ooit en dat is niet zonder reden. Zwarte keukens zijn stijlvol, stralen elegantie uit en zorgen voor een strak en stoer interieur. Een donkere keuken is dankzij haar luxe uitstraling een echte eyecatcher in je huis, maar hou je meer van een landelijke stijl? Dan zijn donkere houten kastjes wellicht een geschikte optie. U voorkomt eenvoudig dat uw keuken te donker wordt door gebruik van lichte accessoires of onderdelen. Zo steekt een wit of lichtgrijs keukenblad bijvoorbeeld erg mooi af bij een zwart kookeiland.

Breng licht in je keuken:

Misschien wel één van de belangrijkste punten in je keuken: de verlichting. Maak voor jezelf een lichtplan met voldoende basis-, werk- en sfeerverlichting. Begin met een centraal lichtpunt voor de hele ruimte. Verlicht de kookplaat, zodat je voldoende licht hebt om te koken. En voor wat extra sfeer in de keuken kun je een spotje richten op voorwerp wat jij mooi vind.