fbpx

U hebt een nieuw meubel gekocht maar u heeft het idee dat er iets niet helemaal in orde is met dit meubel? Soms zijn het normale gebruiksverschijnselen en hoort dit gewoon bij het model dat u hebt aangeschaft. Sommige verschijnselen zijn te voorspellen door het soort materiaal, andere verschijnselen zijn niet te voorspellen maar komen door invloeden van buitenaf.
De meest voorkomende gebruiksverschijnselen hebben wij alvast op een rijtje gezet. Twijfelt u of het in uw geval om een gebruiksverschijnsel of om een defect gaat neemt u dan contact met ons op. Wij hebben een eigen professionele servicedienst.

ZITMEUBELEN ALGEMEEN

Plooivorming

plooivorming-300x200

Bij alle stoffen en ledersoorten is het normaal dat door het gebruik plooivorming ontstaat. De mate van plooivorming wordt bepaald door de onderstoffering, de verwerkte stof-/lederkwaliteit en de intensiteit van het gebruik.
Plooivorming is onontkoombaar en inherent aan een zitmeubel. Men noemt dit derhalve een productgebonden eigenschap en dit valt niet onder de garantie. Bij ernstige plooivorming kunt u contact met ons opnemen om te kijken naar een oplossing.

Zitkuilen

zitkuil-300x200

De zitkussens van een bank bestaan uit schuimsoorten (meestal polyether of HR-schuim). Soms zit op de schuimrubberplaat nog een laagje dacron (een soort wattenlaag) om de “scherpe kantjes” van de zitting af te halen of een dekje met vlokvulling om een meer nonchalant effect te krijgen. Alle schuimsoorten zullen zich in het begin gaan “zetten”. Dit houdt in dat het lucht dat tussen de cellen van het schuim zit er uit gaat waardoor het kussen tot ca 20% zou kunnen inzakken. Dit is een normaal gebruiksverschijnsel en is geen reden tot reclamatie. Bij HR-schuim zal het verschijnsel iets minder zijn maar ook HR-schuim klinkt na verloop van tijd iets in. Bij ernstige kuilvorming kunt u contact met ons opnemen om te kijken naar een oplossing. Soms kan het gaan om een kapotte veer o.i.d. Dit valt uiteraard weer wel onder garantie.

Servicedienst

service-dame-400x200-400x267

Hiernaast ziet u diverse voorbeelden van normale gebruiksverschijnselen. Deze vallen niet standaard onder de garantie.
Uiteraard kunt u altijd contact op nemen met onze servicedienst om te kijken naar een oplossing voor het probleem.

Klik hier om een serviceaanvraag te doen.

All in House service

All-in-House-400x200

ZITMEUBELEN STOF

Verkleuren

verkleuring-300x200

Onder invloed van zonlicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. Katoenen/linnen stoffen zijn hier het meest gevoelig voor, wol het minste. Over het algemeen verkleuren donkere stoffen (met name blauw, groen en zwart) ook sneller dan lichte stoffen (zoals ecru en beige). Stoffen kunnen al binnen 3 maanden verkleuren. Het beste is om direct zonlicht op meubelen te vermijden en raambekleding te gebruiken.
Verkleuring van meubelen valt nooit onder de garantie.

Pilling

pilling-300x200

Bij het in gebruik nemen van een zitmeubel met een geweven stof als bekleding, kan het voorkomen dat zich kleine vezeltjes losmaken en kleine bolletjes gaan vormen. Deze zogenaamde pilling kan ook komen door wrijving van een kledingstuk. Te intensief stofzuigen en borstelen vergroot ook aanzienlijk de kans op pilling. Daarom adviseren wij u uw zitmeubel te stofzuigen met een lage zuigkracht in combinatie met het borstelhulpstuk. Pilling valt niet onder de garantie. Er zijn speciale pillingtondeuses te koop bij drogisterijen enz. Ook bij Weber Woonwereld kunt u zo’n speciale tondeuse aanschaffen.

ZITMEUBELEN LEER

Littekens

littekens-rundleer-300x200

Leder is een natuurlijk materiaal. Hoewel voor meubelleder alleen de beste huiden worden geselecteerd, is het mogelijk dat u littekens van bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën of nerfstructuurverschillen in het leder terugvindt. Dit is de natuurlijke charme van het leder en maakt dat uw bekleding uniek is en een geheel eigen karakter heeft. Hierin onderscheidt echt leder zich van kunstproducten. Deze eigenschappen zijn geen reden tot reclamatie.

Transpiratie en medicatie

medicatie-300x200

Een lichaam scheidt altijd een hoeveelheid vocht af via transpiratie en damp. Transpiratie is op zich gezond maar houdt ook een aantal chemische stoffen in zich die zeer langzaam maar zeker de beschermlaag van het leder en het leder zelf kunnen aantasten. Transpiratie en warmte zijn de elementen die op den duur het leder het meest aantasten en mede doen slijten.

Sommige medicijnen kunnen chemische reacties verwekken via transpiratie. Er zijn nogal wat gevallen bekend waarbij die reacties de beschermlaag van het leder sterk aantasten. In zo’n geval kan men zich niet beroepen op de garantie.

WOONPROGRAMMA’S HOUT

Houten meubelen hebben ook zo hun karakteristieke eigenschappen, deze variëren wel per houtsoort maar in de regel zijn er een paar dingen waar u rekening mee dient te houden.
Hout is een natuurproduct en zal reageren op de omgeving.

Verkleuring

verkleuring-hout-300x200

Invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren.
Ook kunt u onderlinge kleurverschillen zien in de gebruikte planken. Dit geeft de charme aan dit natuurproduct en is uiteraard geen reden tot reclamatie.

Vochtplekken

vochtplek-hout-300x200

Let ook altijd op met vocht en hout. Gebruik onderzetters om kringen te voorkomen, ook op gelakte tafels. Ingetrokken vochtplekken geven geen reden voor reclamatie.

Noesten

noesten-300x200

Aan een boom groeien takken en deze vormen noesten. Dit is uiteraard onvermijdelijk. De keuze van de afwerking van uw meubel bepaalt wel of dit open noesten zijn of dat deze zijn dichtgemaakt.
Houdt er rekening mee dat een showmodel een andere tekening kan hebben dan het geleverde product. Ook het aantal noesten is uiteraard niet van tevoren te bepalen. Wel kan er gesorteerd worden op rustieke uitstraling (veel noesten) of een gladde uitstraling (minder noesten).
De uitstraling van de noesten of het aantal kan uiteraard nooit een reden zijn tot reclamatie.

Hout werkt

hout-300x200

Wie een houten vloer heeft, weet uit ervaring dat deze gaat “werken”, vloerdelen gaan uitzetten.

Dit geldt ook voor uw houten meubelen. Daarom wijzen wij u op het belang van een juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Door sterke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid in huis kunnen laden en deuren gaan klemmen, en/of krimpscheuren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in de herfst en/of de winter als de centrale verwarming wordt aangezet. Hang bij een lage luchtvochtigheid altijd waterbakjes aan de radiator (en vul die ook regelmatig bij). Ook groene planten zorgen voor een goede vochtregulatie in huis.

De werking van het hout behoort tot zijn natuurlijke eigenschappen en is daarom geen reden tot reclamatie.

0